Inca ceva

duminică, 28 martie 2010

Nume de floare ..

Anemona

Originea numelui e grecească şi înseamnă fata vântului. În folclor, se crede că anemonele te protejează de rău şi îţi aduc noroc. Se mai spune şi că floarea poate prezice zilele ploioase sau că zânele dorm între petalele ei după ce se închid, la apusul soarelui.

Brânduşa

Numele simbolizează dragostea şi are rădăcini traco-dacice. Se spune că brânduşa are puteri magice: descoperă răufăcătorii şi binecuvântează casa cu dragoste şi armonie. O persoană care se numeşte Brânduşa pune pasiune în tot ceea ce face, iar cel care dăruieşte unei femei brânduşe nutreşte pentru aceasta o dragoste puternică.

Camelia

Numele are origine latinească şi înseamnă “enoriaş” sau ajutorul preotului. Floarea simbolizează norocul, cupele sunt mari şi au 5-9 petale. Dacă nu ştiai, din frunzele de camelie se poate face ceai. Femeile ce poartă numele Camelia sunt independente, puternice, norocoase, ambiţioase şi perseverente.

 Crina

E un nume de origine grecească. Într- o legendă biblică se spune că florile de crin au răsărit din lacrimile Evei atunci când a fost alungată împreună cu Adam din Paradis. În tradiţia păgână şi în cea creştină, crinul e un însemn al fertilităţii. Numele sugerează o persoană mândră, încrezătoare în forţele proprii.

Dalia

Printre primele dalii ajunse în Europa au fost cele cultivate de Josephine Bonaparte. Deoarece pe atunci o dalie valora cât un diamant, împărăteasa avea grijă personal de aceste flori, pentru a preveni înstrăinarea tuberculilor. În limbajul florilor, dalia simbolizează demnitatea şi eleganţa. Dacă visezi dalii, înseamnă că vei avea noroc.

Iris

În limba greacă, Iris înseamnă curcubeu şi simbolizează credinţă, înţelepciune, soartă. În mitologia greacă, Iris era zeiţa curcubeului şi avea misiunea să răspândească în rândul muritorilor veştile bune de la zei. De aceea se spune că florile de iris aduc veşti bune şi noroc. Floarea de iris e, alături de crizantemă, simbolul oficial al Japoniei.

Lăcrămioara

Floare cu parfum puternic, dar şi extrem de otrăvitoare, se presupune că apără grădinile de spiritele rele. Lăcrămioara este un prenume modern, de origine românească şi exprimă gingăşie şi sensibilitate. Numele sugerează o persoană timidă, introvertită.

 Margareta

Încă din timpuri străvechi, fetele smulgeau petalele unei margarete pentru a afla dacă sunt sau nu iubite. În Scandinavia, tinerele închideau ochii şi adunau un buchet de margarete, numărul florilor culese simbolizând peste câţi ani urmau să se mărite. Margareta e simbolul dragostei. Femeile cu numele de Margareta sunt simple, fragile şi idealiste.

Narcis

Vine din grecescul “narke”, care înseamnă somn, narcotic. În China, Narcisa reprezintă norocul şi e floarea tradiţională a Anului Nou chinezesc. În Germania, se spune că o narcisă nu mai înfloreşte dacă e arătată cu degetul. Numele Narcisa sugerează o persoană deosebit de atrăgătoare pentru sexul opus, pasională şi sentimentală.

 Violeta

În limba română, numele vine de la adjectivul “violet, violetă”. Floarea, cu o mireasmă aparte, e folosită în industria parfumurilor. Numele Violeta simbolizează modestie şi devotament.

Viorel / Viorica

Vine de la numele florii viorea. Aceasta e originară din Europa, cuprinde peste 90 de specii şi înfloreşte primăvara devreme. O persoană cu numele Viorel / Viorica e extrovertită şi deosebit de diplomată.



sursa:libertatea.ro

Un comentariu: