Inca ceva

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Junii

Am cam stat pe ganduri daca sa postez sau nu programul acestui obicei din Scheii Brasovului .
Pana la urma mi-am zis ca nu am nimic de pierdut .


Deci programul este urmatorul :

"Manifestarea junilor începe la ora 10.00, în Piaţa Unirii când cele şapte cete de juni vor cânta „Hristos a Înviat" în jurul Troiţei „Ilie Birt". Apoi vor porni călare pe următorul traseu: Constantin Brâncoveanu, Mureşenilor, B-dul Eroilor, Republicii, A. Hircher, Poarta Schei, unde vor saluta mulţimea prin „Hristos a Înviat". Junii Tineri vor ieşi din coloană şi vor merge la Biserica Sf. Paraschiva, după care se vor reîntâlni cu celelalte cete de juni şi vor urca împreună la Pietrele lui Solomon, unde vor ajunge în jurul orei 13.00. Aici, junii vor încinge o horă şi vor arunca buzduganul în aer. La ora 18.00 va începe tradiţionala serbare câmpenească. Ritualul se sfârşeşte după ce junii se întorc în Piaţa Unirii şi ocolesc Troiţa „Ilie Birt". "


Si cateva poze cu ei (click pe poza pentru marire )




sursa articol: libertatea.ro

3 comentarii:

  1. daca iti face placere, poti sa mai cauti,eu nu ma supar :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut la stiri.. si as fi vrut si eu sa privesc asa ceva. Am vizitat doar o data Brasovul pentru jumatate de ora unde mi-am cumparat pizza si shaworma :D. Cine stie.. poate cand o sa mai fie reprezentatii de gen sau de frumos voi fii si eu prezent.

    RăspundețiȘtergere
  3. paii...chiar nu`mi place de pattinson, il vad urat, plus ca am si un coleg care seamana cu el si iti dai seama:)) e cam enervant sa`l vezi pe "Edward" in fiecare minut. Ma bucur ca avem cateva lucruri in comun:D :* Daca vrei poti sa`mi mai dai exemple:D:"> >:D< take care;;)

    RăspundețiȘtergere