Inca ceva

vineri, 18 decembrie 2009

Fulg de nea .


"Fulgi de nea "
  • 6 coli de cere

  • foarfeca

  • scoci

  • capsator.

Mai departe .
1 .Ar trebui sa indoiti fiecare dintre cele 6 coli în doua, pe diagonala. Ar trebui ca hartia sa fie suprapusa perfect .

2
.Taiati 3 linii paralele cu fiecare dintre laturile egale ale triunghiului, pornind de la latura îndoita (ca în ilustratie), fara a ajunge pâna la marginile neîndoite ale hârtiei. Liniile de taiere trebuie sa fie deci paralele între ele si cu marginea, la distanta egala între ele, si sa se apropie la mijloc, dar nu sa se uneasca; lasati un mic spatiu între ele. Pentru a fi mai usor, puteti îndoi triunghiul în doua. Astfel veti putea taia ambele parti deodata, pentru a obtine un fulg perfect simetric.

3.
Desfaceti hartia , ea ar trebui sa arate ca un romb .

4.Rulati capetele rombului mic interior care s-a format, pentru a obtine un tub. Lipiti capetele rombului. La fiecare capat al tubului trebuie sa se vada forma de triunghi.

5Întoarceti rombul mare pe cealalta parte. Luati urmatoarele colturi de hârtie si uniti-le în partea opusa a tubului format prima data, lipindu-le si pe acestea unul de altul. Va rezulta tot un fel de tub, mai mare decât primul.

6.Continuati sa întoarceti hârtia când pe o parte când pe cealalta pâna când ati lipit toate colturile opuse doua câte doua.

7.Repetati acest proces) cu celelalte 5 patrate de hârtie.

8.Uniti 3 dintre piesele gata rulate, la un capat, tinându-le între vârfurile degetelor, si capsati-le cu ajutorul celeilalte mâini. Faceti acelasi lucru si cu celelalte 3 piese. Acum veti avea 2 piese având fiecare 3 "brate".

9.Capsati împreuna la cele doua capete piesele nou obtinute. Aproape aveti deja forma de fulg.

10Capsati în punctele de întâlnire dintre cele 6 brate. Aceasta asigura pastrarea formei de fulg de zapada. Vedeti în ilustratie cum trebuie sa arate fulgul gata.

Am facut si un filmulet , in care faceam acesti fulgi , dar .. m`am gandit mai bine , si am zis ca nu prea are rost sa il pun pe blog.

Oricum , pe scurt , acesti fulgi sunt foarte foarte draguti , daca reusiti sa ii faceti , ar trebui sa fiti mandrii de reusita voastra (noi ne-am cam chinuit , dar ... nu asta conteaza :)) ) ...

V-am pupat , aveti grija !


sursa :profamilia.ro

2 comentarii: